Zapečený Hokaido bulgur s fazolemi

recept obsahuje: bulgur, dýni Hokaido, cibuli, papriku, bílé fazole, dýňový olej, sůl, umeocet, saturejku. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.


Skvělý recept pro předvánoční návštěvy. Vypadá a chutná skvěle - i pro zdravé :-)
Uvařte si bílé fazole se saturejkou, nebo bazalkou podle návodu na vaření luštěnin. Uvařte si bulgur se solí podle návodu na vaření obilovin.
Nakrájejte umytou a vypeckovanou dýni hokaido a uvařte velké kostky dýně do měkka (cca 15 min.) - dýni vařte až v den podávání jídla. Fazole i obilí můžete mít uvařené dopředu. Lepší je ovšem dělat vše hned. Dýni rozmixujte na řidké pyré a ochuťte umeoctem - spíš více. (mixujte bez zbylé vody v hrnci). Když máte tyto tři základní složky uvařené (fazole, bulgur, pyré) smíchejte je v jednom hrnci, a přidejte jednu menší syrovou cibuli, nakrájenou najemno. Rozpalte troubu. Směs ještě můžete osolit a dochutit umeoctem, dýňovým olejem. Navrch dejte kápie na ozdobu. Dejte do olejem vymazaného pekáče zapéct, cca na 30-40 min. Hlídejte stav jídla během pečení, každá trouba slouží jinak. Pozor na vysušení, hmota musí obsahovat tolik vody, aby přežila pečení.

 



 
poměr jednotlivých složek před zamícháním
 


 

 


Vstupte do e-shopu 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky