Co všechno přesně můžu a nemůžu jíst po zánětu slinivky břišní?

"Co mám jíst při zánětu slinivky břišní? Jakou mám pít kávu? Mohu pít alespoň 1 pivo denně? Papriky mají slupky a někdo je nejí. Vy jíte houby při slinivce? Mohu nízkotučné jogurty? Proč dáváte do jídla cibuli a ne česnek?"

Nejčastěji kladené otázky, na které podle mého názoru objektivně (zodpovědně) nelze odpovědět. Musíte si uvědomit, že v nemocnici sledují určitou míru produkce hormonů, a dají vás dohromady tím, že nejíte nic. Záleží zcela na síle vašho ogranismu, na míře a způsobu poškození slinivky, na zásobách ve vašem těle, na způsobu péče všech ošetřujících lékařů,.. - jestli z nemocnice odejdete po svých, na vozíku, nebo zemřete. Potom se ukáže, jaké otázky budete klást. Jestli řešíte jedno pivko denně, nebo budete doživotně řešit semínka v rajčatech.

 Jsou lidé trpící občasnými, různě závažnými záchvaty - podráždění slinivky od mladistvého, i dětského věku. Jsou lidé, kteří 40 let žijí zcela "běžným" životem, něčím se trápí a potom zemřou na rakovinu slinivky a nebyli to pijáci akoholu. Jsou lidé co se alkoholicky, jako raketa řítí vstříct zničení slinivky a podle tempa to dokážou ve třiceti, nebo až v padesáti. Každopádně lidí se zničenou slinivkou přibývá v západní, lepší společnosti. Je to tím, že se tím nezabýváme, dokud nám neteče do bot, nebo rovnou hadičkou do žaludku.

 Stejné to bylo u mě. Do poslední chvíle jedete na plné obrátky, potom se něco začne kazit, zjistíte, že byste ráno raději nevstali z postele a za tři dny vás veze  záchranka s bolestmi břicha na umření. Přežijete díky parametrům výše uvedeným, potom velmi záleží na vaší rodině, jak moc zůstanete sami, nebo jestli vás podrží po návratu. Přichází čas zjišťování, otázek, dohadování, braní léků, zkoušení co všechno mohu, co nemohu. Na toto testování je každý sám. Proto je nemožné konkrétní jídlo lidem po zánětu slinivky břišní doporučovat a při tom 100% neriskovat opětovné podráždění jeho slinivky

 www.slinivkar.cz jsem si založil, protože jsem vařil dřív, a začalo mě dost bavit vaření ze zeleniny, luštěnin, obilí a pro mě nových surovin z východu. Podle mě, jako každého jiného. Při hledání informací narazíte na souvislosti a začne se vám skládat obraz, který jste dříve neviděli. Mám silný pocit, že chci všechny varovat, zároveň pomoci, jak jen to je možné, stejně poškozeným lidem. Stránka se tedy vyvíjí, recepty, jak se zlepšuje stav mé slinivky, nejsou již tak "dětské" ale o tom slinivkar.cz prostě je. Není (a nebude) to dogmatická příručka, pasující na všechny "slinivkáře". Skupina na Facebooku Slinivka břišní - zkušenosti,.. je založená právě pro porovnání zkušeností, urychlení vašeho hledání. Slinivkář.cz je jenom ukázka mojí cesty, moje varování ještě zdravým, se základními informacemi o problematice slinivky. E-shop na Slinivkářovi není (a nemůže být) e-shopem se zbožím pouze pro poškozené slinivky, i když by se to zdálo všem mnohem snažší.
 Jedna věc je odpovědnost, za rozhodnutí co zkusit sníst, kterou si za nikoho nevezmu. Druhá věc je, že zrní, miso, a fazole si většina lidí kupuje v Kauflandech takže se nelze uživit prodejem pohanky na internetu. I když jsem si myslel, že by to bylo příhodné. Protože chci dál dělat to co mi přijde smysluplné, pokusím se udělat to, co nově příchozí na slinivkáře čekají. Vytvořím v e-shopu kategorii zboží Vše pro Slinivkáře, která bude co nejméně zatěžovat slinivku břišní a snad bude co platná lidem, kteří se zotavují po zánětu slinivky a musí to čerstvě řešit. Doufám, že tento článek, jasně vysvětluje problematiku - individualitu každé podrážděné slinivky.
Raději zůstaňte zdraví.
Chci trvalou slevu v obchodě pro slinivkáře