Lilek zapečený s čočkou

recept obsahuje: čočku, lilek, cibuli, nepražené buské ořechy, saturejku, umeocet, rýžovou mouku, cibulovou nať.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.

Namočte si čočku se saturejkou.  Ke konci varu ochuťte umeocetem. Přidejte na sucho opražené burské ořechy - není to naše plodina, to ani lilek, ale jednou za čas se fakt tělo nezhroutí. (Nepoužívejte pražené z obchodu.) Přidejte na proužky nakrájenou cibuli. Rozmixujte si trochu rýžové mouky s vodou na "mléko" na zahuštění a trochu vmíchejte do směsi. Vydlabejte si prohlubně v liku podélně rozpůleném a naplňte vrchovatě směsí. Lilky můžete před pečení na hodinku posolit, nemusíte. Zapékejte v troubě 20 - 30 minut, ukazatelem dopečení by měl být stav lilku. Cibulka trčící ze směsi mívá krásně opálene trčící konce - dávejte ji do směsi syrovou, snese lépe potřebnou dobu pečení. Čočka pěkně na povrchu s rýžovou moukou vytvoří krustičku. S tímto jídlem si při dopékání trochu vyhrajte - nepečte to dvacet, nebo přesně 30 minut. Sledujte a vyndejte v pěkné fázi zapečení, je to velmi pohledné jídlo. Příloha pšeničný bulgur. Ozdobte jakoukoli zelenou natí.


 



 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky