Kopřivová polévka z červené čočky

recept obsahuje: červenou čočku, kopřivy, olivový olej, Ume ocet, sůl Kala Namak, saturejku, kváskový chléb
recept na odlehčení nejtěžší stravy

Natrhejte si lístky jarních kopřiv, umyjte je. Červenou čočku propláchněte, dejte vařit se saturejkou. Saturejka pěkně ovoní luštěninu a hlavně sníží nadýmání. Polévku pro tři uděláte cca. ze 100g čočky. Červená čočka je bez slupek a obsahuje tedy méně purinů, které nadýmání způsobují. Má velmi jemnou chuť a krátkou dobu přípravy, takže perfektní potravina pro moderní kuchařky. Jakmile je čočka uvařená, přidejte sůl Kala Namak, kopřivy, důkladně rozmixujte. Můžete po malých dávkách ředit vodou, a stále mixovat. Tak docílíte velmi jemné konzistence, bez kousků. Nechte ještě krátce provařit, hustotu polévky nechávám na vás. Kdybyste to přehnali s vodou, můžete zpátky zahustit pohankovou (rýžovou) moukou, nebo vodu vyvařte - to ale zničíte velkou část kopřivových látek, co nechtějí být vařené. Ideální je ředit pomalu a trefit hustotu napoprvé. Kopřivy mají skvělou chuť, pomohou vyčistit krev. Kdo chce mít kopřivy čerstvější, může je mixovat až v hotové polévce, ale nebude to tak dobré. Podávejte s kváskovým chlebem, pokud máte hlad.
PS: kopřivy v polévce vás nespálí:-)



Kopřivová polévka z červené čočky
 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky