Miso polévka z dýně hokkaido se švestkovou příchutí

Recept obsahuje: dýně Hokkaido, sezamový olej, sůl, Hatcho miso, škrob Kuzu, petržel, švestková povidla bez cukru, kulatozrnnou rýži suroviny nakupujte se slevou 5% po registraci v našem e-shopu

Toto je zatím nejlepší verze dýňové polévky. Je velmi oblíbená u našich dětí.
Nakrájejte vypeckovanou polovinu dýně Hokkaido a orestujte se solí na sezamovém oleji dokud se nezačnou rohy kostiček dýně rozpadat. Potom přidejte do hrnce jednu lžíci domácích švestkových povidel bez cukru a zalijte půl litrem vody. Vařte dýni do změknutí, přidejte nasekanou nať petržele a potom tyčovým mixérem (nebo ručně slehací metlou) rozmixujte asi dvě třetiny obsahu, aby ještě nějaké kusy dýní zbyly. Během dalšího vaření si připravte 1dcl studené vody, rozmíchejte v ní 2 lžičky kuzu a zahustěte jím polévku na vám příjemnou hustotu. V troše teplé vody si připravte  lžičku misa - rozmělněte opačným konce vařečky v panáku. Polévku odstavte z ohně a když přestane vřít, vmíchejte miso. Pokud by vám nestačila úroveň soli, můžete dochutit shoyou sojovou omáčkou. Polévka je skutečně výborná, s chutí misa, švestek a čerstvé petržele se dá velmi zajímavě hýbat přidáním, nebo ubráním jedné ze surovin. Uvařenou rýži můžete podávat na dno talíře s polévkou, nebo vedle do misky - což doporučuji. Množství rýže dost ovlivní chuť. Šálek vlažného bílého čaje na závěr je dokonalost sama. Děti baví si přidávat rýži do talíře.. tak jim to dovolte:-).


Hokkaido miso polévka se švestkovou příchutí
 

Hokkaido miso polévka se švestkovou příchutí



 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky