Závitky s kuskusem a cizrnou

recept obsahuje: čínské zelí, mrkev, pórek, rajče, cizrnu, bazalku, celozrnný kuskus, olivový olej, kurkumu, sůl.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.

Uvařte ci cizrnu s bazalkou podle návodu na vaření lustěnin. Nakrájejte si (pro dvě porce) 10cm pórku, jednu mrkev najemno. Připravte si šest velkých listů z čínského zelí. Zelné listy jsou dole silné a znemožňují výrobu závitku. Chcete-li mít závitky výstavní, tak listy povařte krátce ve slané vodě. Změknou a je snadnější vyrobit ruličky. Můžete je také jenom zaříznout - nejsilnější prohnuté spodky a rukojetí nože "naklepat". Rozdrtíte strukturu listu a zavinout se také dají poměrně snadno. Semtam prasknou a mají trochu tendenci se rozbalovat, je to však podstatně rychlejší. Uvařte si cca 150 g celozrnného kuskusu se solí.
 Na olivovém oleji (za studena lisovaném) orestujte pórek s mrkví, přidejte sůl, kurkumu, cizrnu a nakonec uvařený kuskus. Vše dobře promíchejte. Zapněte si troubu a vyrobte šest závitků. Je dobré si rozdelit směs před výrobou závitků na pánvi na stejné hromádky, aby jste měli závitky stejně veliké. Na vymazaný pekáč skládejte ruličky koncem listu dospod, aby se v troubě nerozbalili. Na závitek dejte cokoli červeného - měl jsem jen rajče. (č. řepa, kápie, červené zelí, ..)
 Pečte do zhnědnutí listů, alespoň 10 minut.

 

pozn: u tohoto receptu bych nejraději použil ještě česnek - zdraví a stateční vyzkoušejte


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky