Tuřín s rakytníkem a rukolou

recept obsahuje: tuřín, rakytník, brokolici, rukolu, ranné zelí, olej, sojovou omáčku shoyou, citrón, ječné kroupy, pohanku. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.

Tuřín s kuličkami rakytníku orestujte na oleji se sojovou omáčkou a brokolicí. S množstvím rakytníku to nemusíte přehánět, je dost aromatický. Kromě vzácných látek dodá rakytník celému jídlu i nezaměnitelnou, navinulou chuť. Zeleninu chvíli duste a ke konci varu přidejte na nudličky nakrájené čerstvé, jarní zelí a celé listy rukoly. Doporučuji vyzkoušet listy smetanky lékařské, nebo bršlice kozí nohy, sebrané na zahrádce na jaře. Plané byliny můžete do jídla přidat úplně nakonec a tepelně je vůbec neupravovat. Rukola v tomto případě je tepelně zpracovaná, chtěl jsem to vyzkoušet. Nakonec jídlo lehce pokapejte citronem.
Jako přílohu jsem uvařil menší ječné kroupy s pohankou.Tato kombinace chutí se opravdu velice vydařila.

 

pozn: citronu stačí málo, ani nemusíte vymačkávat šťávu




 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky