Zapečené hlízy slunečnice topinambur

 recept obsahuje: kulatozrnnou rýži, dýňový olej, zrnka kukuřice, loupaný žlutý hrách, hlízy topinambur, ředkvičky, vločky řasy Nori, ume-ocet, sůl, saturejka.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.

Jak uvařit "topinambury"
- myslel jsem si, že to jsou jakési brambory.. ve skutečnosti jde o hlízy slunečnice zvané topinambur. Mohou se jíst syrové, se slupkou, vařené i beze slupky.  Dočtete se, že stačí vařit 15 minut, pekl jsem je stejnou dobu v troubě na max a nebyly zdaleka hotové. Příště je jistě předvařím, nebo budu zapékat déle. 
 Zapečené hlízy topinambur je třeba (podle mého) dobře dodělat, syrové mi nepřinesly kdovíjaký zážitek. Chuť topinambur je ovšem super.
Uvařte si kulatozrnnou rýži natural s kukuřicí, osolte. V jiném hrnci uvařte hrách se saturejkou do měkka. Nakrájejte očištěné hlízy a ředkvičky na větší kusy a zakapejte je ume octem. Praktické je povařit 10 min.  kusy topinambur ve vodě s ume octem, nebo lépe sesynchronizujte dobu varu ingrediencí a zapékání celku.
 Dýňovým olejem vymažte zapékací nádobu, na dno dejte rýži smíchanou s hráškem a navrch naskládejte topinambur a ředkvičky. Zakapejte ještě olejem a nechte zapékat do změknutí topinambur. Ke konci posypte pokrm v pekáčku vločkami řasy Nori.
 

 

 pozn: Oloupat hlízy topinambur je velké plýtvání, ale umýt je od hlíny je také zázrak - volte kompromis - bradavice ořezat, rovné plochy zachovat






 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky