Sushi natural se zeleninou

recept obsahuje: řasu Nori - plátky, kulatozrnnou rýži natural, sůl, umeocet, rýžový ocet, mrkev, čínské zelí, wasabi pastu, sojovou omáčku Tamari
suroviny na výrobu sushi nakupte výhodně u nás v obchodě, kde po registraci získáte trvalou slevu 5%.


Extra svěží, zeleninové sushi - pokud se chystáte aktivně odpočívat, je vhodným, lehkým jídlem. Můžete se jím dost najíst, ale nebudete si připadat přejedení.
 Objednejte si suroviny a pomůcky k výrobě sushi u nás, na jednom místě.
Namočte rýži přes noc a uvařte se špetkou soli. Půl kila rýže  je porce pro (zhruba) 4 osoby.  Rýži na noc namočte a ráno uvařte se špetkou mořské soli. Do hrnce dejte namočenou rýži, plus dva cm vody nad vrstvuz rýže. Rýži přiveďte k varu a pomalu vařte 35 - 40 minut. Hlídejte si ke konci varu množství vody, může se stát, že ji vyvaříte rychleji, klidně dolijte.
Uvařenou rýži nechte v široké nádobě vychladnout do ještě teplé. Připravte si "lák" - malý panák rýžový ocet a malý panák umeocet + 1dcl vody. (Tady se běžně přidává cukr, vyzkoušejte to bez..) Pomocí tohoto láku lehce naředíte tuhnoucí rýži, zároveň ji příjemně dochutíte - použijte pouze tolik láku, aby vám rýže nezatuhla a chutnala.
Připravte si plátky nori, nejlépe stranou abyste je nepocákali, nakrájejte vietnamskou škrabkou mrkev na tenoučké žížalky a pokapejte Umeoctem. Z čínského zelí vykrájejte hranolky podélně, z vnitřků listů.
 Pomocí kvalitní "sushimatky" vyrobte válečky z vařené rýže, s mrkví a zelím uvnitř. Můžete pro pikantnější verzi zasypat zeleninu Wasabi práškem. Rýži roztírejte na Nori do 3 čtvrtin ve stejné vrstvě a až do rohů. Použijtet mokrou ruku, nebo namočenou gumovou stěrku pro cukráře. Většinou začnu rukama a když už nemám nervy, skončím u gumy:-). Po nanesení rýže, podélně položte mrkev a zelí, zamotejte téměř dokonce a na čistý pruh řasy, před dovinutím, naneste prstem vodu, aby se vám zalepil konec řasy.
Nadělané válečky dejte na hodinku, dvě do lednice, aby se rozležely, zvlhla řasa. Krájejte na stejné soudky mokrým, ostrým nožem s dlouhým ostřím, těsně před jídlem. Podávejte se sojovou omáčkou Tamari v misce a Wasabi pastou.
Šetřete se sojovkou i pastou, suroviny jsou vzácné a není potřeba vyhazovat zbytky.  Sushi vydrží dva, tři dny dobré..
 



Zeleninové sushi vyrobené z rýže natural

 



 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky