Sezamové kváskové dalamánky

recept obsahuje: žitný kvásek, žitnou chlebovou mouku, špaldovou celozrnnou krupici, pšeničnou hladkou mouku, sůl, sezamový olej, sezamová semena, suroviny nakupujte v našem obchodě, kde dostanete po registrci slevu 5%

Milovníci křupavého pečiva připravte se - jste na prahu nekonečného ráje. 
 Dalamánky obsahují pšeničnou hladkou mouku, dělám je v jednom dni. Ráno si oživte žitný kvásek, odeberte na příští pečení. Mouky jsem nijak nevážil, takže odhadem.. začal jsem smícháním 150g kvásku s 200 g žitné chlebové s vodou do řidšího těsta. Nechal jsem kvasit 4 hodiny, kdy začne být vidět změna v míse (kvásek nabírá grády). V tomto okamžiku přidejte 250 g hladké pšeničné mouky, potřebnou vodu a nechte další 3 hodinky v teple kvasit. Těsto je spíš řidší.
 Dál vezměte další hladkou mouku a do mísy (pokud je v ní místo) přisypávejte a vmíchávejte  tolik, aby se vám těsto slepilo, zpevnilo a mohli jste ho dát (suché) na stůl a propracovat. V této fázi těsto osolte a když máte už zpracované pružné těsto, nalijte si do dlaní sezamový olej, odhadem tolik, aby se do těsta zapracoval, ne aby utekl na zem. Dejte těstu ještě tři hodiny a potom znovu propracujte. Nakrájejte z těsta přibližně stejné kusy a znich intenzivně vytvarujte koule. Můžete si ještě namazat ruce sezamovým olejem, je to pěkná práce s těstem, které nešpiní. Koule položte na plech, trohu rozplácněte a ostrým nožem nařízněte. Posypte opatrně sezamovými semínky a štětcem namočeným ve vodě semena přilepte k těstu, zároveň tím navlhčíte bochánky před posledním kynutím. Asi po hodině se zvednou, rozpalte troubu na maximum a dejte péct. Nastavil jsem si budík na 10 minut a potom jsem po 5 minutách přidával a sledoval jejich barvu. Celkový čas odhaduji na 25 - 35 minut. Každá trouba má jiný reálný výkon. Neurychlujte proces, ať vám v troubě "nevybuchují". Už takhle je to dost rychlé. Dalamánky jsou z poloviny z bílé mouky, tak jenom výjimečně :-).. 



Pokud nemáte žitný kvásek, nechte si ho poslat ZDARMA K OBJEDNÁVCE (neposíláme v pátek)


Objednat nyní ZDARMA 

 



nejkřupavější dalamánky na Světě

 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky