Rizoto s červenou čočkou vařené v jednom hrnci

složení receptu: mrkev, cibule, celer, olej, sůl, voda, sušená, celerová nať, zelí, rýže basmati, kurkuma, dýňová semínka. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.

 

Jde o mimořádně pohodlné vaření v jednom hrnci. Využívám ho hlavně když je víc strávníků k jídlu.
Vařením v jednom hrnci vzniká velmi chutný pokrm. Vařte zeleninu, obilí a luštěniny v jednom hrnci.
 Na oleji orestujte cibuli se zelím a celerovou natí. Restujte spíš méně, osolte a přisypte červenou čočku. Opatrně, aby se vám zelenina nepřipálila (dejte hrnec z ohně) přisypte rovnoměrně rýži basmati. Na rýži poklaďtě  mrkev s celerem,  nakrájenou na větší kousky, a posypte kurkumou (nebo sojovou omáčkou).
Zalijte vodou tak, aby byla kořenová zelenina pod vodou. Minimálně tolik vody, jak jste zvyklí vařit rýži a trochu navíc pro zeleninu a čočku.
Vařte dvacet minut, než změkne rýže. Zelenina vespod a čočka mají při vaření trochu náskok z restování, oproti rýži,  kořenová zelenina na větší kusy je uvařená až dost. Hlídejte množství vody, vychytáte si to.
Zelenina s čočkou se dobře uvaří a prostoupí rýži odspodu. Vrchní, kořenová zelenina má tendenci se při varu zase zabořit do rýže. Tak vzniká velmií dobré a vyvážené jídlo. Před podáváním posypte dýňovými semínky. Myslete na to, že zelenina se začíná, 30 minut po dovaření kazit a zahnívat. Musíte to všechno sníst:-)
 Restování před varem není nutné, můžete vše ve stejném sledu naskládat na sebe a celé jenom zalít vodou a uvařit. Bez tuku.

 

pozn: osolit se může až komplet vršek, před vařením, kdo nemá rád kurkumu, může použít sojovou omáčku, která se mi také osvědčila




 
 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky