Zeleninový salát s cizrnou a olivami

recept obsahuje: cizrnu, mrkev, petržel, ředkvičky, olivy, rajčata, okurku, pekingské zelí, šalotku, umeocet, bazalku, sůl Kala Namak, žitný chléb

Uvařte si cizrnu s bazalkou, podle návodu na vaření luštěnin. Vařím si větší množství a používám do více jídel. Nakrájejte mrkev, petržel a povařte ve vodě s Umeoctem až změknou. Vodu slijte a nechte cizrnu vystydnout. Během vaření nakrájejte rajčata, ředkvičky, okurky, zelí, zelené natě, tak jak máte rádi. Osolte solí Kala Namak.
Studenou cizrnu, nakyslou vařenou i syrovou zeleninu smíchejte s naloženými olivami - co nejlepší kvality. Nechte chvíli odležet - doporučuji salát sníst najednou, respektive uvařit k tomu adekvátní množství. Vařená zelenina, která je starší než dvě hodiny už nechutná dobře a je kyselinotvorná.
Jsem přesvědčený o tom, že nechuť dětí i dospělých k vařené zelenině plyne z toho, že jim byla předkládány pokrmy se starou uvařenou zeleninou - polozkažené jídlo. Děti ji odmítají, nechutná jim v polévkách, které jsou uvařené a nechané den i dva v hrnci. Napravte stav věcí, taková ráno uvařená zeleninová miso polévka  k snídani je hitem u nás doma. U manželky dokonce přeskočila dlouho drženou první příčku palačinkami:-)
Kupte zdravou, domácí zeleninu a užívejte si její dokonalou chuť. Salát je jednoduchý a pěkně se najíte.
Návod na celozrnný, kváskový chléb.




Salát s cizrnou a olivami na odlehčení stravy

 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky