Pečená dýně Hokkaido s rýží natural a Mozarellou

recept obsahuje: dýni Hokkaido, kulatozrnnou rýži natural, cibuli, olivový olej, Mozarellu, sójovou omáčku Tamari, saturejku, mořskou sůl, petrželku
recept na odlehčení stravy, hubnutí atd,..
 

Velmi jednoduché jídlo, kterým nikoho neurazíte, docela i nasytíte. Nejsem moc na sýry, možná najdete vhodnější sýr na zapečení. Mozarella je tam hlavně pro vyšší míru nasycení - z mého pohledu. Hokkaido dýně rostou samy, skoro zadarmo, mají přesto významný výživný potenciál (oproti jiným druhům dýní). Chutnají jemně, někdy připomínají vařený žloutek z domácího vajíčka. Dýni umyjte, ukrojte kruh, vyberte semena, osolte, pokapejte Tamari a nechte dvě hodiny odležet. Kulatozrnnou rýži natural namočte přes noc, vařte v osolené vodě, na mírném ohni cca 30 - 40 minut. Ke konci jí hlídejte, není třeba míchat. Přesnější návod na vaření obilovin je zde na slinivkar.cz. Dýně dejte do horké trouby na 15 minut. Na olivovém oleji orestujte cibuli najemno, zakápněte Tamari, nebo osolte. Smíchejte s uvařenou rýží. Směsí rýže a cibulky naplňte dýňové kruhy, posypte strouhaným sýrem a nechte 3 minuty ještě dozapéct. Jediná prekérka může nastat trochu s vyndaváním porcí, jde o velikost dýňových kruhů. Použil jsem dvě podběračky a šlo to. Ozdobte petrželkou, nebo jinou natí.

Registruj se nyní v e-shopu pro slinivkáře a získáš doživotně slevu 5% na vše - automaticky se sníží ceny po přihlášení.

 



Zapečená dýně Hokkaido s rýží natural s Mozarellou

 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky


Reklama