Kuřecí vývar s kváskem a nudlemi

recept obsahuje: kuřecí vývar, sůl, pepř, Mahá koření, mrkev, pekingské zelí, slunečnicový olej, cibuli, rýžové nudle, žitný kvásek
recept je na odlehčení nejtěžší stravy - kategorie recepty / hubnutí

Recept vznikl na dovolené s omezenými surovinami, pepř můžete nahradit trochou majoránky, nebo libečku. Vývar uvařte z domácího kuřete, nebo slepice, sceďte, vařenou mrkev pomačkejte a nechte ve vývaru (pokud polévku sníte v den vaření). Kuře vařte v čisté vodě s cibulí a jednou mrkvičkou, Mahá kořením, sůl a pepř(majoránku) přidejte nakonec varu. Nakrájejte čerstvou mrkev a pekingské zelí na kousky, orestujte posolené na kapce oleje aby zkaramelizovaly cukry vytékající ve šťávě ze zeleniny. Namočte deset minut před slitím vývaru rýžové nudle. Připravte si jednu polévkovou lžíci kvásku, který poctivě rozmícháto ve skleničce s vodou na co nejjemnější, tekuté těstíčko.
 Vývar slijte, přidejte orestovanou zeleninu a kvásek, přiveďte k varu. Do vařící polévky vložte nulde, vařte podle potřeby 5- 10 minut, dokud nezměknou.
Vývar nechte slaný tak, jak máte rádi, doporučuji méně, i když nudle hodně soli "sežerou".  Kvásek dodá polévce mírné zahuštění a skvělou, lehce nakyslou chuť.  Extrémně dobrá, výživná polévka, hodící se na hory, do zimy, k fyzické námaze. Čerstvá petrželová nať by polévku ještě zvedla, ale i tatoje fantastická.

Potřebujete žitný kvásek?
Nyní k objednávce zdarma.



Kuřecí vývar s žitným kváskema rýžovými nudlemi - fantastická polévka



Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky