Fazolová pomazánka se špenátem

recept obsahuje: olivový olej, barevné fazole, saturejku, špenát, umeocet, sůl,

Namočte na noc fazole do čisté vody, druhý den vodu vyměňte, přidejte saturejku (proti nadýmání) a uvařte do měkka. slijte vodu (95%) a rozmixujte s olivovým olejem, solí, umeoctem a špenátovými listy, které můžete chvíli před tím potrápit na pánvi s kapkou vody, nebo oleje. Můžete ho ale dát i syrový, pokud ho rozmixujete do vařících fazolí, tepelně se "upraví" v nich. Podávejte s celozrnným kváskovým chlebem, s máslem (nemusíte), a dnes bych už místo zimních rajčat zdobil čerstvou natí ze zahrady (v době focení ještě nic nerostlo). Doporučuji sníst celou várku hned první den (tepelně upravený špenát se do druhého dne začíná kazit, jako každá tepelně upravená zelenina)




 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky