Houbová zelenina s rýží a žitem

recept obsahuje: žampiony, cibuli, zelí, mrkev, sůl, sojovou omáčku shoyou, sezamový olej, žito, rýži basmati, ředkvičky, mahá koření. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.

Orestujte na oleji cibuli s houbami, osolte, přidejte zbytek zeleniny a mahá koření. Podlijte kapku vodou a duste do požadovaného stavu měkkosti.
Uvařte si žito, smíchejte s vařenou rýží basmati. Kombinace žita a bílé rýže vznikla kdysi díky zbytkům žita a rýže, ale od té doby si žito jako přílohu dělám vždycky s bílou rýží. "Normálním" lidem to dodá trochu kultivovanosti na talíř a žito chutná příjemně křupavě v měkké rýži. (žito není tak sypavé, suché, jak bývá samotné)
Mahá koření se chutí velmi hodí k žampionům i zelenině. Ozdobte čerstvými ředkvičkami.

 

pozn: směs můžete podusit buď úplně do měkka, nebo jenom lehce a rychle do křupava.
 
 
 
 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky