Čočková polévka s kořenovou zeleninou

recept obsahuje: čočku, červenou cibuli, mrkev, celer, petržel, umeocet, sůl, vodu, rýži, jáhly. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.

 

Pokud se chcete dobře najíst, zkuste tuto kombinaci polévky a jáhelné rýže. Čočka s rýží se mi tu opakuje častěji, je to výborná kombinace.
Rýži s jáhlami vařte klasicky jako rýži 20 minut, s tím, že na hrnek rýže nalijete do hrnce dva hrnky vody a na hrnek jahel také dva. Vařící vodou propláchnuté jáhly dejte na dno hrnce, na ně potom nasypte rýži v poměru 50/50%. Opatrně nalijte vypočítané množství vody a osolte.
 Čočkovou polévku založte orestováním cibulky, celeru, petržele a mrkve na slunečnicovém oleji, osolte a podlijte zeleninovým vývarem, nebo vodou. Povařte podle vaší potřeby, do měkka uvařené, nebo polotvrdé zeleniny. Jiný způsob úpravy zeleniny jinak chutná a dodá tělu trochu jinou energii. Například při nemoci trávícího systému vařte zeleninu vždycky více. V zimě vařte spíš více než v létě atd.
 Čočku samotnou uvařte předem, spíš ji rozvařte. Potom polovinu čočky odeberte na chvíli stranou a půlku ochuťte umeoctem. Já ji rád trochu víc kyselou, počítejte ale i se slaností umeocta. Kyselou část rozmixujte, vraťte zbytek čočky, smíchejte se zeleninou a vývarem a povařte chvíli pohromadě. Polévku podávejte tak, že ji nalijete na přílohu, ne naopak.Množství a poměr je na Vás.

 

 


pozn: nikdy nepřilévejte do polévek vodu tak, že ji přilijete a nepřevaříte s celým jídlem, vždycky je to potom poznat, jako když zředíte masový vývar a hned podáváte. Neznám snad nic horšího, než takto ošizené jídlo.





 

 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas(zavináč)slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35


kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky