vaření zeleniny v páře

Napařná zelenina, nebo vařená zelenina v páře.

Můj oblíbený způsob přípravy zeleniny. Zelenina se tepelně upraví pomocí páry. Jak který druh, ale většinou stačí zelenině 10 minut v páře. Můžete si to vyzkoušet sami. Je vtipné, jak je to jednoduché, rychlé, levné, bezpracné a zelenina si udrží  více minerálů a vitamínů, než kdybyste ji vařili ve vodě. Nemyslím, že je to právě ta věc, kterou bych vyzdvihnul u napařené zeleniny.

Spíš výrobci parních hrnců, elektrických skládacích věží do domácnosti tuto vlastnost extra vyzdvihují, aby zatemnili mozky všem, které napadá hned, že je to jenom další neskladný krám v domácnosti. Zeleninu napaříte na jakémkoli kovovém sítku - pařáčku stejně, jako v elektrickém parním hrnci. Neutrácejte zbytečně peníze za supermegavitamínové udržovače teploty. Stačí Vám v pohodě jakýkoli pařák, k tomu účelu vyráběný, dáte za něj pár stovek a máte ještě pěkný napařovač na velké dávky příloh při návštěvách. Vydrží Vám do smrti, je to kus železa.

 Elektrický, parní hrnec jsem koupil, nadšeně složil, uvařil jednu porci zeleniny a ryby, opařil jsem si ruce, "zmáchal" jsem celou kuchyň kapající vodou a než jsem si sedl k talíři, bylo vše studené, protože bylo zbytečně složité rozebrat skládačku a naservírovat dvě porce. Prodat parní hrnec se však, díky kampaním výrobců, daří velmi rychle a za stejnou cenu, za jakou jste ho koupili. Každý si ho jednou vyzkoušel a prodal, nebo mu odpočívá ve skříni :-) Podle mě..

Zeleniu vařenou v páře používám nejčastěji jako přílohu k masovým pokrmům.
Není třeba dalšího tuku v příloze k tučnému masu.

Koupit pařák nyní se slevou 5%


Chuť napařené zeleniny je úplně jiná, než u dalších druhů přípravy zeleniny.