úprava zeleniny Kinpira


Zeleninu nakrájejte na tenké nudličky. Nejlépe na vok-pánvi rozpalte kapku oleje a najemno nakrájenou zeleninu zprudka orestujte. Hned při začátku ji osolte. Zeleninu během restování pořád nadhazujte, třeba dřevěnou pinzetou, nebo 2 vařečkami. Jde o to, abyste zeleninu tepělně upravili v krátkém čase. Po osolení pustí šťávu a cukry v ní zkaramelizují. Má potom úplně jinou chuť, než klasicky restovaná a podlévaná zelenina. Kinpira je název pro tento druh úpravy zeleniny, pochází z Japonska.
  Až se Vám pročistí chuťové pohárky, ucítíte, jak výrazně jinak chutná Kinpira.

Nakupte vše pro přípravu zeleniny se slevou 5%


pozn: není zcela nutná wok pánev, chutné je přisypat do této zeleniny semínka sezamu