druhy mořských řas

Jezte pravidelně mořské řasy jako doplněk stravy . Mořské řasy jsou mořskou zeleninou. Dodávají tělu možné i nemožné, je velká škoda je nejíst.
Používáme je různými způsoby. Do zeleninových vývarů /i opakovaně/, přidávám je k vařeným luštěninám, do polévek, při výrobě sushi, nebo rýžových koulí. Mají velmi specifickou chuť moře. Dobře se skladují, prodávají se sušené v různých formách a tvarech. Jsou vhodné na přezimování. Níže je pár fotek mořských řas a jejich využití. Nebudu na slinivkar.cz nudně rozpitvávat jejich přesné složení, ale dbejte na pravidelnou konzumaci. Jsou extra prospěšné, nenahraditelné.
Osobně nejvíc používám asi nejznámější řasu Nori, v podobě plátků, nebo vloček. Do vývarů a luštěnin potom Hijiki, nebo Kombu. Najdete si v nich zalíbení.
Mořské řasy nakupujte u slinivkáře s 5% slevou.



Nori plátky

známá řasa při výrobě sushi a rýžových koulí


 
Mořské řasy nakupujte u slinivkáře s 5% slevou.

z nori vyrobené sushi s povařenou paprikou bez slupky, okurkou a ředkvičkou




Nori vločky - do polévek

Zbytečně je nevystavujte varu, nasypte je do polévky po dovaření. Esteticky vypadají jako majoránka v polévce.




Mořské řasy nakupujte u slinivkáře s 5% slevou.


 

Mořské řasy Hijiki po namočení a uvaření jsou velké asi jako žížaly

mají nejméně protivnou chuť moře, je třeba je déle vařit, jinak jsou tužší



Mořské řasy nakupujte u slinivkáře s 5% slevou.


hijiki v obalu



Mořské řasy nakupujte u slinivkáře s 5% slevou.